
Варення з кульбаби, кульбабовий мед 350 г
99 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 279 грн
- Готово до відправки
Варення з кульбаб повністю зберігає корисні властивості рослини.
У складі продукту з кульбаб містяться білки, вуглеводи, жири, необхідні для нормальної функції організму. Також до складу входять наступні компоненти:
-
вітаміни К, РР, групи В, холін;
-
аскорбінова кислота;
-
калій;
-
цинк;
-
кальцій;
-
залізо;
-
фосфор;
-
токоферол.
Завдяки корисним властивостям, рослина широко застосовується в народній медицині. Хімічний склад бере участь практично у всіх функціях організму.
Користь кульбабкового варення:
-
Чинить седативну дію. Заспокоює нервову систему, покращує якість сну.
-
Має противірусну властивість. Попереджає і лікує сезонні інфекції, знижує температуру, зміцнює опірність організму.
-
Антиоксиданти токоферол і аскорбінова кислота відновлюють пошкоджені клітини, перешкоджають росту онкологічних, попереджають серцево-судинні патології, нормалізують артеріальний тиск, гальмують процес старіння.
-
Покращує роботу ендокринної системи. Знижує рівень цукру в крові, нормалізує гормональний фон.
-
Сприяє виробленню молока під час лактації.
-
Бере участь у кровотворенні. Знижує холестерин, запобігає анемії.
-
Регулює обмінні процеси, виступає в ролі абсорбенту, поглинає токсини і важкі метали.
-
Виявляє діуретичну дію. Усуває застійні явища в сечовивідної системі, покращує потенцію.
-
Сприяє травленню, лікує захворювання печінки, може використовуватися в якості жовчогінного засобу.
-
Володіє антигельмінтними властивостями.
-
Покращує тонус, відновлює енергію.
Не рекомендується вживання варення з кульбаб при алергічної реакції і при високій кислотності шлункового соку, т. к. продукт стимулює вироблення секрету.
Варення з кульбаб (на фото) являє собою бурштинову, середньої густоти субстанцію. Смак продукту специфічний, тому велика кількість вжити навряд чи вийде. В якості десерту досить кілька ложок з тостом і чаєм або кавою. Можна вживати з оладками, млинцями, використовувати як просочення між коржами в приготуванні торта. Якщо немає хронічних захворювань, добова норма становить не більше 8 ложок.
Якщо варення з кульбаб застосовують як ліки, рекомендується дотримуватися норми:
-
під час вагітності, якщо немає протипоказань і алергічної реакції, продукт вживають для поліпшення тонусу вранці (1 ст. л), таку ж кількість ввечері для поліпшення сну;
-
у разі набряків різноманітної етіології добове дозування — 4-5 ст. л;
-
для лікування цукрового діабету денна норма — не більш ніж 4 ложки;
-
як профілактику простудних захворювань варення вживають щоранку по 2 ст. л., запиваючи гарячим молоком;
-
у разі серцевих захворювань приймають варення 21 день вранці та ввечері по 1 год л.
Корисні властивості варення з кульбаби застосовують для очищення організму від шлаків. Використовують продукт в сауні або російській лазні. Перед парильнею беруть 4 ложки з трав'яним чаєм. Продукт виступає в ролі потогінний засіб.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип | Варення |
Упаковка | Скляна банка |
Склад | Квіти кульбаби, лимон, цукор |
Термін придатності | 12 міс |
Основні | |
Дата виробництва | Квiтень, 2023 |
Упаковка і вага | |
Тара та вага нетто | Скляна банка, 350 г |
- Ціна: 99 ₴